maanantai 29. syyskuuta 2008

Hurjat hevoset raukkoine ratsastajineen



Huumorimies Leikola sitten meni ja löi hevosta TV2:n Tallitähti -ohjelmassa.




Leikolalla oli hermot mennä jo ennen tätä välikohtausta. Hänellä oli vaikeuksia kohdata hevosenkäsittelyssä ilmeneviä hankaluuksia ja hän halusi harjoitella enemmän mutta syystä tai toisesta se ei ollut mahdollista.

Jos lie vikaa hevosessakin, oli sitä myös Leikolassa. Hän toimi eläimen kanssa kärsimättömästi kuin se olisi ollut suoraviivaisesti ihmisen käskyjä totteleva kone ja suhtautui niin vakavan kunnianhimoisesti ohjelman leikkimieliseen kilpailuun kuin vain huumorimies pystyy.

Ratkaiseva konflikti hevosen ja Leikolan välillä kehkeytyi, kun L. ei saanut hevosta tottelmaan ratkaisevassa kilpailussa. Leikolan hermostuneisuus tarttui hevoseen eikä omapäinen hevonen tyytynyt vain vähäisiin rikkeisiin tai kevyeen uppiniskaisuuteen, vaan sanoutui täysin irti Leikolan ohjauksesta.

Huumorimiehen uhkaukset hevosen joutumisesta meetvurstehtaalle eivät tehonneet, vaan heppa meni kentän laidalle hakemaan turvaa hoitajastaan - Leikolan paasatessa jokseenkin koomisen oloisesti ratsailla. Niin jäi helpohko rata kiertämättä ja matalat esteet ylittämättä.

Kunnianhimoisen kilpailjan julkinen nöyryyttäminen vaati hyvitystä. Niinpä Leikola löi ja hevonen pudotti hänet selästään ja pinkaisi pakoon. Leikolaa opastanut hevostyttö purskahti itkuun ja soppa oli valmis. Leikola sai lähteä ohjelmasta, iltapäivälehtien toimittajat metsästivät häneltä turhaan lausuntoa koko pitkän illan.

*

Kun eläintä lyödään televisio-ohjelmassa käynnistyy siitä yleensä vilkas keskustelu joukkoviestimissä - niin nytkin.

Keskustelupalstoilla vaadittiin hevosen omistajaa tekemään rikosilmoitus. Haukuttiin koko sarja epäonnistuneeksi flopiksi, ja tekijät ammattitaidottomiksi tunareiksi. Kauhisteltiin viattomaan eläimeen kohdistunutta väkivaltaa ja uhattiin boikotoida stand up -taitelijan keikkoja .

Hesarin juttua oheistanut lukijoiden keskustelupalsta keräsi ensimmäisenä päivänä 124, ilta-sanomien 179 ja ilta-lehden pitkästi toistasataa etupäässä ja pääasiassa Leikolan teon tuomitsevia kommentteja.

*

Minäkin kirjoitin kommentin. Ihmettelin siinä sarkastiseen sävyyn miksei kukaan nostanut esiin samassa ohjelmassa esiintyneen näyttelijä Katajiston kohtaloa.

Hänhän oli ensin pudonnut hevosen selästä ja joutunut sen jälkeen vielä saman hevosen potkaisemaksi sillä seurauksella, että näyttelijän jalkaan ilmaantui selvä punainen kavion jälki, jalka meni iskusta täysin tönköksi ja näyttelijä Katajisto joutui jättämään ohjelmanteon siihen.

Ihmettelin kommentissani mikä mahtoi olla Katajistoa potkaiseen hevosen kohtalo. Joutuiko tämä uudelleen koulutukseen tai saiko ehkä jonkin muun rangaistuksen. Toki toivoin ettei tie kuitenkaan käynyt suoraapäätä sinne Leikolankin mainitsemalle meetvurstitehtaalle. Olisihan moinen potku näyttelijä Katajiston päähän osuessaan voinut koitua näyttelijäparan kohtaloksi.



Arvelen ettei näyttelijä Katajistoa murikoinutta viatonta luontokappaletta kuitenkaan kovasti koeteltu tekonsa johdosta. Ehkä hänet vain vietiin takaisin pilttuuseensa ja annettiin hänelle hehto heiniä, ehkä myös kappa kauroja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti