sunnuntai 5. lokakuuta 2008

Tasa-arvon räyhäliike

Lapin kansan päätoimittaja Tuomi-Nikulaa arvostellaan nyt ankarasti pitkin nettilehtien keskustelupalstoja lausunnosta, jonka mukaan julkisesti naisen kanssa parisuhteessa elävän naisen olisi vaikea työskennellä Lapin Kansan päätoimittajana.

Lapin Kansan toimittajat vaativat oman päätoimittajansa eroa.

Jo ennestään kuumana käyvä tasa-arvon nimissä räyhäävä joukko on saanut lisää vettä myllyyn. Alla kommenttien kimaraa:

"Tosi ikävää, että Tuomi-Nikula on saanut aikaan älyttömällä lausunnollaan niin pahaa aikaan lapin maineelle, että kyllä suututtaa!

"Tuomi-Nikula Ei edusta minun ajatuksiani. Tuollainen rasisti joutaisi siirtyä äkkiä pois pilaamasta lapin mainetta!"
"Loistavaa! Pöydän puhdistus on alkanut."
"Itsensä pohtimiseen loma lienee tarpeeseen. Mutta kelpaako lomalle vetäytyminen työyhteisölle, joka vaatii päätoimittajansa erottamista?"

Miten minusta tuntuu että laineet lyövät nyt ihan himppasen verran liikaa yli laitojen...

Vainotaanko tässä nyt ihmistä - joka päätoimittaja Tuomi-Nikulakin on - mielipiteensä vuoksi? Onko se jotenkin hyväksyttävämpää kuin sukupuolisen suuntautumisen vuoksi vainoaminen?

Pitäisi tunnustaa se että Lapin kansan päätoimittaja jos joku, on oikeutettu sanomaan mielipiteensä Lapin kansan päätoimittajana olemisesta.

Ja se mielipide olisi syytä kuunnella sanasta sanaan eikä rientää tuomitsemaan sitä joukon mukana.

En voi olla miettimättä sitäkään, että mitähän mahtaa lapin väestön enemmistö mahtaa ihan oikeasti sisimmässään asiassa ajatella. Jos asia on niin kuin päätoimittaja sanoo että Lapin Kansan päätoimittaja edustaa ihan oikeasti lappilaisia, on heidän edusmiehensä, eikö olisi hyvä pysähtyä miettimään millaisia ominaisuuksia lapin kansa edusmieheltään edellyttää.

Sen sijaan että tuijotetaan lakipykäliin - joita tietenkin on meidän kaikkien noudatettava.

Missähän määrin tämä Korhosen erottamisen johdosta nostettu meteli johtuu siitä tämä sukupuolisen tasa-arvon nimissä räyhäävä joukko on etääntynyt kovin kauas lappilaisten enemmistön ajatusmaailmasta?

Entäs jos heille merkitsee jotain asia, jonka Suomen lain mukaan ei saa olla perusteena virasta erottamiselle...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti