maanantai 15. marraskuuta 2010

Iloinen maksaja ja muita vaiettuja uutisia

Joskus tulee mediavirrassa vastaan tärkeän tuntuinen juttu, joka nostaa esiin epäkohdan, joka ei tunnu saavan mediassa ansaitsemaansa huomiota. Tyyppiesimerkki tällaisesta on Esko Seppäsen radiokolumni.

Seppänen kirjoittaa:

Kun muut maat saavat maataloustukiaisensa pääosin EU:lta, Suomi maksaa niistä valtaosan itse. Suomi on omien veronmaksajien varoista maksettujen kansallisten maataloustukien maksajana EU:ssa kolmannella sijalla heti suurten maiden Saksan ja Ranskan jälkeen. Maataloustukiaiset eivät ole jäsenmaksua, mutta ne ovat Suomelle tavattoman suuri ja poikkeuksellinen kulu muihin maihin verrattuna.

Ja

Suomen nettomaksu on kasvanut viime vuosina merkittävästi. Taakan kasvu johtuu niistä valtionpäämiesten Eurooppa-neuvostossa joulukuussa 2005 käydyistä neuvotteluista, joiden perusteella päätettiin nykyvuosien (2007-2013) jäsenmaksuperusteista.
Seppänen kirjoittaa että Suomi maksaa jäsenmaksua nykyään mm. Englannin, Saksan, Itävallan, Ruotsin ja Hollannin puolesta.

Ei voi kuin äimistellä, voiko tämä pitää paikkaansa ja miksei tästä puhuta ja jos asia ei pidä paikkaansa, miksei kukaan vaivaudu asiaa kiistämään?

Seppänen on ollut aina aika hyvä numeroissa, joten pelkäänpä hänen jutussaan olevan perää.

Mutta miksei media elämöi ja kuohu, vaan palstatilan vievät jatkuvasti muut tärkeät aiheet kuten:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti