perjantai 9. lokakuuta 2009

Sieni-kinkku kastike

Oli pienoinen ihme löytää vielä pari kanttarellia. Ne olivat säästyneet kovista pakkaöistä. Näistä kesän viimeisistä kanttarelleista päätin tehdä kastikkeen.

Ainekset:

3 keskikokoista kanttarellia
kourallinen kinkkusuikaleita
Pari ruokalusikallista kuivattuja sieniä
pieni sipuli
2 dl kermaa
1/2 l maitoa
3 rkl vehnäjauhoa suurustamiseen
Yrttejä

Ruskistin kanttarellit, kinkkusuikaleet ja sipulin öljyssä. Ruuvasin vähän pippuria niskaan ja lisäsin kerman ja maidon. Annoin kiehahtaa ja suurustin kastikkeen.

Lopuksi lisäsin hippusen kuivattuja yrttejä ja suolan.

Kastikkeesta tuli oikein onnistunut. On tärkeää käyttää mausteita varovasti jotta sienen hento maku ei peity. Tämän kesän "oivallus" on se että sieni ja liha sopivat hyvin yhteen.

Vaaleat, punaisen ja tumman ruskeat partikkelit tekevät kastikkeen herkullisen näköistä.

Vai kuinka?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti