sunnuntai 4. lokakuuta 2009

Kuolinpilleri

Kaari Utrio aloitti taannoin räväkästi keskustelun vanhusten huonosta hoidosta. Hän toivoi, että niille vanhuksille jotka eivät halua olla vaivaksi sukulaisilleen, jaettaisiin kuolinpilleri, jonka avulla vanhus voisi itse määrätä lähtöhetkensä.

Ehdotus väärinymmärrettiin tietenkin eri tavoin ja useilla eri tahoilla.

Mutta varsinainen helmi meille kaikille mustan huumorin ystäville siitä muodostui, kun paljastui että monet ikä-ihmiset - jotka varmaankin erikoisen tarkasti seuraavat juuri Utrion tekemisiä ja sanomisia - jättävät nyt lääkkeensä ottamatta pelätessään sairaalan lääkärisedän laittaneen juuri heidän lääkearsenaaliinsa tuollaisen Utrion mainitseman pillerin.

Asiasta raportoi LKT Leena Kotila Hesarin keskustelupalstalla seuraavasti:



Jälleen se kuolinpilleri!
Leena Kotila, LKT, psyk.erik.lääk. | 1.10.2009 17:57

Maallikkopiireissä leviää näköjään kulovalkean tavoin usko "vanhuksille tarkoitettuun kuolinpilleriin".

Alan väsyä konsultoimaan yleissairaalassa psyykkisesti perusterveitä ja pärjänneitä vanhuksia, jotka kieltäytyvät ottamasta lääkkeitään. He uskovat, että joukkoon on sujautettu kuolinpilleri.

Mainittakoon, että ennen psykiatrin kutsumista heitä ON informoitu jokaisen tabletin nimestä ja käyttötarkoituksesta. Tottahan minä voin heidän asiansa kuulla, ja tarina on usein niin helposti ratkeavakin: He näkevät, ettei yksikään iäkkäistä huonetovereista ole kuollut. Viimeistään he uskaltavat kun psykiatri sanoo: "Otetaan puoliksi, saatte ensin katsoa kuinka minun käy".

Joukossa on kuitenkin myös minulle henkilökohtaisesti vasta-aiheisia valmisteita, eikä lääkärin myrkyttäminen ainakaan luottamusta lisää!




2 kommenttia:

  1. En ole milloinkaan kommentoinut Helsingin Sanomille teemasta mitään! Katkelma on peräisin Vantaan Lauri-seurakuntalehdelle myöntänmästäni haastattelusta, jonka tarkoitus oli vain ja ainoastaan käsitellä erään kirjani teemoja. Koska ilmeisen väärinkäsityksen johdosta laadittiin henkilöhaastattelu, jossa oli tematiikkaa joka kuuluu vain itsellebni, kielsin kokonaisuudessaan haastattelun julkaisemisen. Otan julkisesti kantaa hakutessani niin. Olewn hyvin yllättynyt ja pettynyt seurakuntalehden tapaan käyttää ehdottomasti kieltämiäni tekstejä.

    Toivon että Julkisen sanan neuvosto puuuttuu asiaan. En ole antanut tätä lausuntoa.

    Leena Kotila
    LKT, psyk. erik. lääk.

    VastaaPoista
  2. ?

    Katkelma on peräisin Hesarin keskustelufoorumilta otsikolla:

    Jälleen se kuolinpilleri

    http://www.hs.fi/keskustelu/aihealue/Nyt-liite/ketju/3907937/?viesti=3908509

    VastaaPoista